powrót do kategorii
Termometr maksymalny
do badania konserw mięsnych
powrót do kategorii
Termometr maksymalny
do badania konserw mięsnych
Zastosowanie
Termometry są przeznaczone do badania maksymalnej temperatury w procesie pasteryzacji konserw z przetworami.
Termometr jest umieszczany w konserwie w partii konserw przeznaczonych do pasteryzacji.
Zakres wskazań
- +60/+90°C długość całkowita 145 mm
- +90/+130°C długość całkowita 80 mm
- +60/+100°C długość całkowita 80 mm
Wartość działki elementarnej: 1,0°C
Maksymalny błąd wskazań: +/-1,0°C
Istnieje możliwość wykonania termometrów maksymalnych o długości 60 mm i zakresie pomiarowym zawierającym 20 °C
w następujących podziałach temperaturowych:
- +60 / +80 °C
- +70 / +90 °C
- +80 / +100 °C
- +90/ +110 °C
- +100 / +120 °C
- +110 / +130 °C
Wartość działki elementarnej: 1,0°C.
Dopuszczalny błąd wskazań: +/- 1,0 °C.